ASSZERTÍV KOMMUNIKÁCIÓ TRÉNING

„Nem a hegyet kell legyőznünk, hanem önmagunkat” (Edmund Hillary)

A mai, kihívásokkal teli, felgyorsult vállalati környezetben az egyes ember problémái és megoldandó feladatai sokszor súrolják a teljesítőképesség határát. Ilyen esetekben különösen fontos az asszertív kommunikáció, és a helyes önérvényesítés megtanulása. A nézeteltérés, a vita, az eltérő vélemények ütköztetése az egyéni érdekek mentén, egészséges dolog a munkamenet során, a csatározás, a harc azonban nem.  A munkahelyi konfrontáció a hierarchia minden szintjén létező fogalom és mindenkit érint. A megoldás tekintetében az első dolog, amit tehetünk, hogy elismerjük a létezését.

Miből fakadnak a konfliktusok?

Konfliktus a munkahelyen több formában létezhet. Vannak akik, már magát az adott probléma tényét is tagadják. Úgy tesznek, mintha az nem is létezne, egyszerűen nem vesznek róla tudomást. Ők azok, akik szeretik elkerülni a konfliktust. Nem adnak visszajelzést, mert nem akarnak senkit megbántani. Eközben azonban az adott helyzettel/emberrel kapcsolatos érzéseik, gondolataik jelen vannak, léteznek, kimondatlanok maradnak és ezáltal mérgezik a viszonyt. Ezek az emberek esélyt sem adnak a konfliktus feloldására. A feszültség, a probléma ott marad.

aszzertiv_kommunikacio_trening_ter

Vannak akik – szemben az előző típussal – probléma esetén a versengést választják. Céljuk a másik fél legyőzése, alkalmatlanságának bizonygatása. Képtelenek figyelembe venni mások igényeit, törekvéseit, gondolatait, érzéseit. Ebben az esetben „legalább” eszkalálódik a konfliktus, és ha képesek vagyunk beleállni a helyzetbe és önérvényesítően kommunikálni – ami persze egyáltalán nem könnyű feladat egy asszertív kommunikációban járatlan ember számára -, akár még win-win helyzet is kialakulhat.

Munkahelyi környezetben gyakran előforduló viselkedésminta – a fentieken kívül – a passzív agresszió, azaz manipuláció. Támadásaik nem tűnnek annak, látszólag együttműködőek, miközben csak a saját érdekeinek érvényesítése foglalkoztatja őket, és a többiek boldog tudatlanságban asszisztálnak mindehhez. Ezt a fajta viselkedést a legnehezebb felismerni és kezelni.

A jó hír, hogy van megoldás: az asszertív kommunikáció.

Ez pedig nagyfokú önismeretet és tudatosságot kíván. Tisztában kell lennünk magunkkal, értékeinkkel, gyengeségeinkkel, amit adott esetben nem szégyellünk mások előtt felfedni, vállalni. Tudnunk kell tisztelni magunkat, csak akkor leszünk képesek másokat is becsülni, ami a tiszta kommunikáció alapja. Én személy szerint a kommunikáció 2.0-ás verziójának nevezem, amikor valaki képes átlátni a másik ember viselkedésén, és nem az adott magatartásra reagál, hanem magára az emberre. Jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy minden embernek van egy terhekkel teli hátizsákja, amit magával cipel a mindennapokban. Amennyiben erre figyelemmel tudunk lenni, az nagyban megkönnyíti a nyertes-nyertes helyzet kialakítását.

A tréningen megvizsgáljuk, hogy ki milyen ösztönös viselkedésformával érkezett, és melyek a számukra nehéz helyzetek. Ezeken személyre szabva dolgozunk. Ismeretek, technikák, eszközök átadásán kívül, komoly önismereti munka zajlik ezeken a foglalkozásokon.

A tréning eredményeként magabiztosabbá válunk, megnő az önbizalmunk, megtanuljuk értékelni magunkat, ezáltal mások megbecsülését, tiszteletét is kivívjuk. Jobban kezeljük majd a számunkra nehéz helyzeteket; nemet tudunk mondani például anélkül, hogy az kellemetlen lenne a számunkra. Szándékainkat, elvárásainkat világosabban és egyértelműen tudjuk megfogalmazni és ezáltal kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak, határozottabbak leszünk.

Jelentkezz most tréningjeinkre

„Ahova érdemes elmenned, oda nem vezet rövid út.”

Vavyan Fable

RÓLUNK MONDTÁK

“Életre szóló élményt kaptam ezen a hétvégi testet lelket töltő programon. Csodás helyen, jó emberekkel, Andi és András személyében fantasztikus trénerrel és házigazdával épültünk, fejlődtünk. Több önismereti programon vettem már részt, mégis ez a hétvége változtatta meg úgy a szemléletemet, hogy egy nagyon más (jobb) “szemüvegen” keresztül láthatom a világot. Óriási hála Nektek és minden Csoporttagnak! A legjobb döntés volt, hogy részt vettem.”

Héra Andi, Pécs

“Hatalmas élmény látni minden alkalommal, ahogy Andi vezeti a csoportot a cél felé, ha kell finoman, szinte észrevehetetlenül, vagy határozottan, tabuk nélkül. Az eredmény mindig mindenki számára a fejlődés, a komfortzónából való kilépés, a szembenézés saját magával…és hogy mi lehet a titok? Andiban a hatalmas szakmai tudás mellett ott van az a fajta tiszta jelenlét és a csoportra való rákapcsolódás, amivel az adott pillanatban mindig érzékeli, hogy mi a leghasznosabb a résztvevők számára.”

Szép Viktória, DRV Zrt. képzési szakértő és tréner

“Andinál nincs „instant” tréning, ha kell, akkor teljesen új tematika születik akár menet közben is. Ahogy az egyik műszaki területen dolgozó vezető kolléga mondta: „Ez a tréner csaj tényleg tud valamit!”

Szép Viktória, DRV Zrt. képzési szakértő és tréner

“Andi trénerképzője a szakmai tudás megszerzésén túl megmutatta azt is, hogy trénerként a legnagyobb erőforrásként önmagunkra kell támaszkodnunk. A kezdő és utána a haladó oktatáson egy gondosan felépített önismereti utat jártunk be, mely során nem csak megismertük, hanem a gyakorlatban meg is tapasztaltuk, hogy mi az, ami trénerként erősségünk lesz, illetve megtanultuk ezeket a kompetenciákat tudatosan használni.”

Szép Viktória, DRV Zrt. képzési szakértő és tréner

“…volt ott minden. A számunkra ismeretlen könyvből egy óra alatt történő tematika írástól kezdve az éjszaka összeállított tréningblokkon és annak pár óra alvás után történő megvalósításán át egészen a kamera előtt történő prezentálásig… Köszönöm Andi, hogy elvittél minket addig a bizonyos falig, erre már valóban lehet építkezni.”

Szép Viktória, DRV Zrt. képzési szakértő és tréner

„Napjainkban „óriási zaj” van a tréningek/képzések terén és pont emiatt nehéz rátalálni arra a képzőre, akire valójában szükség van és akinek összhangban van a küldetése az értékrendjével
és a tetteivel. Hálás vagyok, hogy Andreával és Orsolyával olyan szakmai kapcsolatot tudtunk kialakítani, amely megalapozta a hosszú távú szakmai együttműködésünket. Rendkívül magas szakmai tudás, kiváló kooperációs készség jellemzi az egész csapatot, bátran állítom az teljes management nevében…, – öröm az együttműködés!”

Nagy Attila, HR igazgató, DRV

Andrea felkészültsége és emberi kvalitásai magas szakmai színvonalú képzést tettek lehetővé számomra, ahol a gyakorlati oktatáson volt a fő fókusz. Ezzel minden esélyt megkaptam arra, hogy a jövőben a kapott tudást alkalmazva sikeres trénerként tevékenykedhessek. A képzés szakmaiságán túl az önismereti munka is nagyon hangsúlyosan megjelent.

Czirkos Orsolya, Nyelviskola-vezető

Andi egy nyíltszívű, őszinte, jó emberismerő és emberekkel nagyon jól együttműködni tudó tréner. Sikerei, és természetesen a képzések sikere is ebben rejlik. Egyedülálló módon tudta motiválni a képzésen résztvevő kollegáimat, és persze engem is.

Tökéletesen eltalálta az egyensúlyt az elméleti és gyakorlati képzések aránya között. Lelkiismeretes munkájának köszönhetően nem csak szakmai, hanem személyes fejlődést is tapasztaltam mindannyiunkon. Ezúton is köszönöm munkáját!

Szabó Mihály, Termelési vezető, JOST Hungária
“Andiéknál nem első alkalommal jártam, így abban biztos voltam, hogy ezúttal is izgalmas hétvége vár rám támogató, szerető közegben. Ami azonban az önismereti elvonuláson történt, minden elvárásomat, előzetes elképzelésemet felülmúlta. Nagy felismerések, mély érzelmek, érdekes beszélgetések, nagyon erős feladatok jellemezték a programot finom ételekkel, sok nevetéssel, kellemes sétákkal és jógával megfűszerezve. Szívből ajánlom mindenkinek, aki nyitott arra, hogy jobban megismerje önmagát, akárhol is tart ezen az úton.”
Bencze Barbi, Sárvár

“A pécsi trénerképző felülírta a várakozásaimat! Sokat tanultam a tréneri munka kihívásairól, a szükséges kompetenciákról, és a módszertani alapokról. Rengeteget tanultam a csoporttól, és rengeteget tanultam magamról, a tematika az önismereti munkára is nagy hangsúlyt fektet. Mégis, ami miatt szívből ajánlom, és ami miatt egyedülálló ez a képzés, az Andi személyisége, hitelessége, transzparenciája, és adni akarása.”

Rajnai Edina, HR szakértő, Pécs
“Köszönöm azt a rengeteg tudást és tapasztalatot, amit a trénerképzés során megosztottál velünk úgy, hogy mindeközben magadból is adtál. Csodálatos ember, szakember vagy. Pillanatok alatt kovácsoltál a csoportból összetartó, baráti közösséget. Hálás vagyok Neked a megszerzett tréneri kompetenciákért, de leginkább azért az utazásért, amit az önismeret útján közben bejártam veled. Köszönöm a kapaszkodókat, amit útközben nyújtottál. Jó szívvel ajánlom bármelyik képzésedet!”
Hargitai Ildikó, MBA, coach, mentor, tréner, Pécs

“Több éves HR-es tapasztalattal a hátam mögött elérkezettnek láttam az időt, hogy tovább fejlesszem magam ezen a területen is. Célom volt, hogy belső oktatásokat, workshop-at eredményesebben tudjak majd megtartani. Anditól azonban többet is kaptam: ön- és emberismeretet. Köszönöm az egy évet, a sok közös tanulást és nevetést. Megosztom két legkedvesebb zsinórmértékemet, melyet elhoztam a képzésről: 1. Szeresd a tréningen résztvevőket! 2. Légy transzparens! Jó szívvel ajánlom a képzést.”

Schoblocher Péter, HR vezető, Pécs

“Azért jelentkeztem trénerképzésre, mert szerettem volna olyan eszközöket tanulni, amit az oktatói munkám során használhatok azért, hogy a megváltozott hallgatói igényekre reagáljak. A hallgatói visszajelzések rendkívül pozitívak voltak a félévemről, de ami ennél is fontosabb az talán a következő. Nem csak azt tanultam meg, hogyan reptethetek másokat, hanem én magam is megtanultam repülni. Nagyon köszönöm!”

Rácz-Putzer Petra, Phd, PTE

„Andi profi tréner, hiteles szakember, és mellette nagyszerű EMBER. Nagyon örülök, hogy tőle tanulhattam. A trénerképzéstől sokkal többet kaptam, mint egy újabb végzettséget. A képzés során összeállt a kép az eredményes és jó tréning részleteiről, önmagam jó működéséről, ami sokkal tudatosabbá és magabiztosabbá tesz a munkámban. Köszönök mindent!!!”

Héra-Tóth Andrea

I highly recommend Andrea and Krisztina for team training.  They have the ability to manage even the toughest groups, getting them to open up and actively participate.  When I first scheduled the training it was met with a lot of resistance.  After the first session, the entire team insisted on having more.

They provide professional and personable training and quickly connect with the group.  As a result, my team became more cohesive and effective managers.

Gabe Rozsa, General Manager

Andrea volt az, aki segített felismerni a rosszban is a jót. És ez nem egy sablon szöveg. Addig mindent úgy láttam, hogy „hogyan nem sikerülhet”. Aztán sikerült szemléletet váltanom. Sokáig így éltem, aztán jött egy rosszabb periódus, ami elmosta a pozitív énemet… De egy fordulópontnál újra visszatértem a korábban megtanultakhoz és újra talpra álltam belőle. Ez az igazi tanítás – ha a tanító nélkül később is újra tudod élni a dolgokat. Ehhez az kell, hogy ő ne csak mondja, sorolja, darálja…, de érezze, lássa és mutassa az utat. Mert ha egy utat így találsz meg, akkor bármikor vissza tudsz térni rá, még ha le is térsz róla olykor-olykor…

Gyivicsán Gábor, Value Stream Leader, Coloplast

HÍRLEVÉL

Kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre.