Coaching

A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem hogy szereti, amit csinál. Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen… A jó harcos nagyon is sebezhető… Ez teszi igazán bátorrá! A harcos cselekszik, csak a bolond sír! Nincs olyan, hogy kezdet és vég, csak a tett van.” (Dan Millman)

A coaching a jelenre és a jövőre koncentrál. Célja, hogy ösztönözze és támogassa az ügyfél személyes és szakmai fejlődését. Az üzleti életben működő coach hasonló szerepet tölt be, mint egy sportedző: úgy támogatja ügyfelét, hogy akadályait, korlátait segít felismerni és megszüntetni. Legfőbb célja, hogy ügyfelét a lehető legjobb teljesítmény elérésére ösztönözze.

A coach és ügyfele között létrejövő interakció megvilágítja az ügyfél számára, hogy hol tart, és hogy hova szeretne eljutni, és ösztönzi céljai elérésében.

A coach nem ad megoldást a problémákra, hanem célirányos kérdésekkel, odafigyeléssel és előítéletek nélküli meghallgatással vezeti rá az ügyfelét a megoldásra. Nem mondja meg, hogy az egyénnek mit kell tennie, hanem hagyja, hogy maga találjon rá a neki legmegfelelőbb útra és módszerre.

A coaching eredményeként fejlődik az ügyfél önismerete, magabiztosabbá, önérvényesítőbbé válik a viselkedése, képes lesz kézbe venni az életét.

A business coaching lehet:
  • Executive coaching, amely a felsővezetőket segíti speciális elakadásaiknak feloldásában. Egy cég felsővezetője sokszor magányos farkasként vívja harcait, és nincs kivel megosztani problémáit. A coach egyfajta tükröt tart a vezetőnek, folyamatos visszajelzést ad, erősíti tisztánlátását egy adott döntési helyzetben legyen az operatív vagy stratégiai döntés.
  • Középvezetői coaching: a középvezetők vezetői kompetenciáinak fejlesztésére szolgál, olyan esetekben, amikor a vezető változást szeretne, mert nem elégedett a teljesítményével. A coaching keretei között kockázat nélkül kipróbálhat új eszközöket, módszereket.
  • Team coaching: egy konkrét problémával kapcsolatban nyújt támogatást a csapat tagjainak. Eredményesen alkalmazható többek között megváltozott vezetői team együttműködésének kialakításánál, új erőtartalékok feltárásánál és optimális megoldások közös keresésénél. Tréning utánkövetéseként is használhatjuk.

A life coaching során az ügyfél magánéleti nehézségei kerülnek előtérbe. A life coach abban támogatja partnerét, hogy mozgósítsa belső erőforrásait, higgyen saját magában, és főként abban, hogy megtalálja a célhoz vezető utat. A life coaching segíti az ügyfelet a személyes fejlődésében. A folyamat eredményeként az ügyfél sokkal elégedettebb, kiegyensúlyozottabb lesz, hatékonyabban és tudatosabban élheti az életét.

A gyakorlatban persze sokszor összemosódnak a business coaching és a life coaching határai, hiszen egy vezető teljesítménycsökkenésének vagy elakadásának gyakran magánéleti problémák, személyes alakadások az okai.