COACHING

A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem hogy szereti, amit csinál. Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen… A jó harcos nagyon is sebezhető… Ez teszi igazán bátorrá! A harcos cselekszik, csak a bolond sír! Nincs olyan, hogy kezdet és vég, csak a tett van.” (Dan Millman)

coaching a jelenre és a jövőre koncentrál. Célja, hogy ösztönözze és támogassa az ügyfél személyes és szakmai fejlődését. Az üzleti életben működő coach hasonló szerepet tölt be, mint egy sportedző: úgy támogatja ügyfelét, hogy akadályait, korlátait segít felismerni és megszüntetni. Legfőbb célja, hogy ügyfelét a lehető legjobb teljesítmény elérésére ösztönözze.

A coach és ügyfele között létrejövő interakció megvilágítja az ügyfél számára, hogy hol tart, és hogy hova szeretne eljutni, és ösztönzi céljai elérésében.

A coach nem ad megoldást a problémákra, hanem célirányos kérdésekkel, odafigyeléssel és előítéletek nélküli meghallgatással vezeti rá az ügyfelét a megoldásra. Nem mondja meg, hogy az egyénnek mit kell tennie, hanem hagyja, hogy maga találjon rá a neki legmegfelelőbb útra és módszerre.

A coaching eredményeként fejlődik az ügyfél önismerete, magabiztosabbá, önérvényesítőbbé válik a viselkedése, képes lesz kézbe venni az életét.

A business coaching lehet:

  • Executive coaching, amely a felsővezetőket segíti speciális elakadásaiknak feloldásában. Egy cég felsővezetője sokszor magányos farkasként vívja harcait, és nincs kivel megosztani problémáit. A coach egyfajta tükröt tart a vezetőnek, folyamatos visszajelzést ad, erősíti tisztánlátását egy adott döntési helyzetben legyen az operatív vagy stratégiai döntés.
  • Középvezetői coaching: a középvezetők vezetői kompetenciáinak fejlesztésére szolgál, olyan esetekben, amikor a vezető változást szeretne, mert nem elégedett a teljesítményével. A coaching keretei között kockázat nélkül kipróbálhat új eszközöket, módszereket.
  • Team coaching: egy konkrét problémával kapcsolatban nyújt támogatást a csapat tagjainak. Eredményesen alkalmazható többek között megváltozott vezetői team együttműködésének kialakításánál, új erőtartalékok feltárásánál és optimális megoldások közös keresésénél. Tréning utánkövetéseként is használhatjuk.

A life coaching során az ügyfél magánéleti nehézségei kerülnek előtérbe. A life coach abban támogatja partnerét, hogy mozgósítsa belső erőforrásait, higgyen saját magában, és főként abban, hogy megtalálja a célhoz vezető utat. A life coaching segíti az ügyfelet a személyes fejlődésében. A folyamat eredményeként az ügyfél sokkal elégedettebb, kiegyensúlyozottabb lesz, hatékonyabban és tudatosabban élheti az életét.

gyakorlatban persze sokszor összemosódnak a business coaching és a life coaching határai, hiszen egy vezető teljesítménycsökkenésének vagy elakadásának gyakran magánéleti problémák, személyes alakadások az okai.

„Ahova érdemes elmenned, oda nem vezet rövid út.”

Vavyan Fable

RÓLUNK MONDTÁK

Andrea felkészültsége és emberi kvalitásai magas szakmai színvonalú képzést tettek lehetővé számomra, ahol a gyakorlati oktatáson volt a fő fókusz. Ezzel minden esélyt megkaptam arra, hogy a jövőben a kapott tudást alkalmazva sikeres trénerként tevékenykedhessek. A képzés szakmaiságán túl az önismereti munka is nagyon hangsúlyosan megjelent.

Czirkos Orsolya, Nyelviskola-vezető

Andi egy nyíltszívű, őszinte, jó emberismerő és emberekkel nagyon jól együttműködni tudó tréner. Sikerei, és természetesen a képzések sikere is ebben rejlik. Egyedülálló módon tudta motiválni a képzésen résztvevő kollegáimat, és persze engem is.

Tökéletesen eltalálta az egyensúlyt az elméleti és gyakorlati képzések aránya között. Lelkiismeretes munkájának köszönhetően nem csak szakmai, hanem személyes fejlődést is tapasztaltam mindannyiunkon. Ezúton is köszönöm munkáját!

Szabó Mihály, Termelési vezető, JOST Hungária

I highly recommend Andrea and Krisztina for team training.  They have the ability to manage even the toughest groups, getting them to open up and actively participate.  When I first scheduled the training it was met with a lot of resistance.  After the first session, the entire team insisted on having more.

They provide professional and personable training and quickly connect with the group.  As a result, my team became more cohesive and effective managers.

Gabe Rozsa, General Manager

Andrea volt az, aki segített felismerni a rosszban is a jót. És ez nem egy sablon szöveg. Addig mindent úgy láttam, hogy „hogyan nem sikerülhet”. Aztán sikerült szemléletet váltanom. Sokáig így éltem, aztán jött egy rosszabb periódus, ami elmosta a pozitív énemet… De egy fordulópontnál újra visszatértem a korábban megtanultakhoz és újra talpra álltam belőle. Ez az igazi tanítás – ha a tanító nélkül később is újra tudod élni a dolgokat. Ehhez az kell, hogy ő ne csak mondja, sorolja, darálja…, de érezze, lássa és mutassa az utat. Mert ha egy utat így találsz meg, akkor bármikor vissza tudsz térni rá, még ha le is térsz róla olykor-olykor…

Gyivicsán Gábor, Value Stream Leader, Coloplast

HÍRLEVÉL

Kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre.