Dr Bányai Edit Phd

Több mint 25 éve foglalkozom emberekkel, egyetemi oktatóként, mentorként, marketing tanácsadóként, az utóbbi években coachként és trénerként. Ügyfeleimet támogatom a különböző élet-, munkahelyi és vezetői helyzetek teremtette kihívások megoldásában, az értékekről (különösen saját értékeikről) vallott elképzeléseik pozitív irányú megváltoztatásában, segítve céljaik elérésében és örömeik megélésében.

Tapasztalataim közül a legfontosabb, hogy a kiegyensúlyozott szakmai fejlődés és életút feltétele a FEJ és SZÍV harmóniájának megteremtése. Belső erőforrásaink kihasználásához egyszerre van szükségünk elménk racionálisan tervező, mérlegelő, tanuló, célt kitűző és szívünk álmodozó, (meg)érző és a cél felé hajtó erejére. De néha a fej és a szív egymásnak feszül, és a megbillent egyensúly megakadályozza döntési helyzetekben a tisztánlátást, a hatékony csapatmunkát, a helyes kommunikációt, a célkövetést, a pontos helyzetértékelést, a fontossági sorrendek megállapítását.

Coachként és trénerként kiemelt területem az érzelmi intelligencia, az azt meghatározó kompetenciák (mint az önismeret, önbecsülés, tudatosság, motiváció, empátia, társas kompetenciák, asszertív kommunikáció és konfliktuskezelés) fejlesztése. Széleskörű tapasztalattal rendelkezem mentorprogramok kialakítása és működtetése terén, valamint marketingtudásom hozzáadott érték a szűkebb szakmai témájú coaching folyamatokban.