Armbruszt János

Lovas tréner

Armbruszt János vagyok, 1978-ban születtem Pécsett.

A Pécsi Tudományegyetemen tanultam testnevelő tanárnak és mivel a sport mindig is fontos része volt az életemnek az egyetemi évek alatt megszereztem a labdarúgó és lovas edzői illetve a lovas túravezetői képesítést. A tanári diploma megszerzése után 9 évig a pénzügyi szférában dolgoztam egy alkusz cégnél. Az évek során egyre több alkalommal éreztem, hogy nem érzem jól magam, és nem szeretnék ezzel a tevékenységgel foglalkozni.
Változtatni kellett az életemen, munkahelyemen.

11 éves koromban kerültem kapcsolatba a lovakkal. Édesapám ekkor vitt el az otthonunkhoz közel lévő lovardába, ahol megtanították a lovaglás alapjait. 16 évesen kaptam meg az első lovamat, majd pár év elteltével megismerkedtem a távlovaglás rejtelmeivel. Az elkövetkezendő évek során igazolt versenyzőként távlovas versenyeken vettem részt. 2009-ben mondtam búcsút ennek a sportágnak. Ez az időszak nagyon fontos része volt az életemnek, hiszen a saját lovaimmal versenyeztem és ez idő alatt rengeteget tudtam foglalkozni Velük. Jelenleg 3 arab lónak vagyok a tulajdonosa, melyekre büszke vagyok, mert én neveltem fel Őket.

Azt mindig is tudtam, hogy a lovak világa áll hozzám legközelebb és az időm nagy részét Velük szeretném tölteni.

2010-ben egy lovas panzióban dolgoztam üzletvezetőként. Ebben az évben találkoztam először Pataky Katával, aki Okleveles Monty Roberts Instruktorként tartott tanfolyamokat. Monty Roberts könyveit olvasva munkásságát már korábbról ismertem és szerettem volna megtanulni az általa kifejlesztett képzési módszert a lovak nyelvén alapuló kommunikációt az EQUUS-t. 2010 őszén Kata által szervezett tanfolyamon ismertem meg Monty Roberts módszerének alapjait és fogalmazódott meg bennem, hogy „EZ AZ” amivel foglalkozni szeretnék. 2011 tavaszán vettem részt a következő kurzuson. Az év nyarán végeztem el a 2 hetes Intro képzést, majd sikeres vizsgát tettem, mely azt jelentette, hogy jelentkezhetek a haladó tanfolyamra melyet jelenleg kizárólag az Egyesült Államokban, Kaliforniában Solvang városában tartanak a FLAG IS UP FARM-on.

Pár hónap elteltével sikeres vizsgát tettem, majd meghívást kaptam a Monty Roberts Oktatási Központba a 3 hónapos Instruktori képzésre 2012 augusztusában. 2012 november 12.-én kaptam meg a diplomámat, mellyel Okleveles Monty Roberts Instruktorként folytathatom a munkám.

Az erőszakmentes ló kiképzés képviselőjeként és Monty Roberts Instruktorként célom, hogy minél több lovat képezzek és a lehető legszélesebb körben megismertessem Monty Roberts módszerét. Trénerként bemutatom, hogy a bizalom mennyire fontos ló és lovasa között, valamint a Join-Up (Csatlakozás) segítségével megtanítom a résztvevőknek, hogy ezt a bizalmat miként lehet felépíteni.

Jelentkezz most tréningjeinkre

„Ahova érdemes elmenned, oda nem vezet rövid út.”

Vavyan Fable

RÓLUNK MONDTÁK

Andrea felkészültsége és emberi kvalitásai magas szakmai színvonalú képzést tettek lehetővé számomra, ahol a gyakorlati oktatáson volt a fő fókusz. Ezzel minden esélyt megkaptam arra, hogy a jövőben a kapott tudást alkalmazva sikeres trénerként tevékenykedhessek. A képzés szakmaiságán túl az önismereti munka is nagyon hangsúlyosan megjelent.

Czirkos Orsolya, Nyelviskola-vezető

Andi egy nyíltszívű, őszinte, jó emberismerő és emberekkel nagyon jól együttműködni tudó tréner. Sikerei, és természetesen a képzések sikere is ebben rejlik. Egyedülálló módon tudta motiválni a képzésen résztvevő kollegáimat, és persze engem is.

Tökéletesen eltalálta az egyensúlyt az elméleti és gyakorlati képzések aránya között. Lelkiismeretes munkájának köszönhetően nem csak szakmai, hanem személyes fejlődést is tapasztaltam mindannyiunkon. Ezúton is köszönöm munkáját!

Szabó Mihály, Termelési vezető, JOST Hungária

I highly recommend Andrea and Krisztina for team training.  They have the ability to manage even the toughest groups, getting them to open up and actively participate.  When I first scheduled the training it was met with a lot of resistance.  After the first session, the entire team insisted on having more.

They provide professional and personable training and quickly connect with the group.  As a result, my team became more cohesive and effective managers.

Gabe Rozsa, General Manager

Andrea volt az, aki segített felismerni a rosszban is a jót. És ez nem egy sablon szöveg. Addig mindent úgy láttam, hogy „hogyan nem sikerülhet”. Aztán sikerült szemléletet váltanom. Sokáig így éltem, aztán jött egy rosszabb periódus, ami elmosta a pozitív énemet… De egy fordulópontnál újra visszatértem a korábban megtanultakhoz és újra talpra álltam belőle. Ez az igazi tanítás – ha a tanító nélkül később is újra tudod élni a dolgokat. Ehhez az kell, hogy ő ne csak mondja, sorolja, darálja…, de érezze, lássa és mutassa az utat. Mert ha egy utat így találsz meg, akkor bármikor vissza tudsz térni rá, még ha le is térsz róla olykor-olykor…

Gyivicsán Gábor, Value Stream Leader, Coloplast

HÍRLEVÉL

Kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre.