Teljesítménymenedzsment

A teljesítménymenedzsment eszközként szolgál a teljesítmény tervezésére, támogatására, értékelésére és növelésére.

Mindannyian eredményesebben és hatékonyabban működő szervezetet szeretnénk létrehozni. Ehhez elengedhetetlenül szükséges, hogy munkatársaink is mind produktívabban dolgozzanak. Szükséges a hatékonyság fokozásához, hogy a vállalat és az egyén stratégiai célkitűzései egy irányba hassanak. A teljesítménymenedzsment összekapcsolja a szervezet és az egyének céljait, amely lehetővé teszi a munkavállalók motiválását és személyes közreműködést biztosít a szervezeti célok elérésében.

Informális értékelés (szidás, dicséret, büntetés, jutalmazás) minden szervezetnél van, ez minden szervezeti kultúra része. Az informális értékelés rendkívül hasznos, azonban hátránya, hogy nincs rögzítve.
A formális értékelés (TÉR) rendszeres és szisztematikusan végrehajtott, dokumentált teljesítményértékelés. Bevezetésének fő célja általában a teljesítmény megerősítése, az elégedettség és a motiváció fokozása. A TÉR alapja az egyéni fejlesztési igények meghatározásának, szerepe van a karriertervezésben és a bérmegállapításban.

Teljesítményértékelési rendszerek fejlesztésekor az a célunk, hogy a vezetők kezébe egy, a gyakorlatban jól használható eszközt adjunk.